de Kiesmenser missie

Elke verkiezing vullen we massaal kieswijzers in met stellingen waar we weinig over weten en krijgen als resultaat een partij die het best bij ons zou passen. Maar als we in het stemhokje staan, moeten we opeens op een persoon stemmen en worden geconfronteerd met tientallen personen die we niet kennen.

Hier klopt iets niet!

Als burgers willen we niet over elk onderwerp bepalen wat er moet gebeuren. In een directe democratie zou dat ideaal zijn, maar in Nederland hebben we een representatieve democratie. We zijn op zoek naar volksvertegenwoordigers die we kunnen vertrouwen; mensen die vanuit kennis, ervaring en waarden in de gemeenteraad gaan oordelen over onderwerpen die wij belangrijk vinden. En we willen weten wie de mensen zijn achter de partijen. Wat vinden zij belangrijk? Wat is hun achtergrond? En geeft dat mij het vertrouwen dat ze kundig genoeg zijn en de waarden hanteren die ik ook belangrijk vind?

De missie van Kiesmenser is om Nijmegenaren te helpen hun ideale kandidaat te vinden, een persoon die past bij hun eisen van een vertegenwoordiger en één die ze kunnen vertrouwen om vanuit hun waarden en de kennis die zij belangrijk vinden te oordelen over de kwesties van Nijmegen. En iedere kandidaat krijgt een gelijk speelveld. Of je nu van een kleine partij bent, nummer 30 of lijsttrekker, je wordt op dezelfde manier gevonden als iedereen.

Kiesmenser brengt de mensen in de politiek terug in beeld en helpt kiezers een persoonlijke connectie te maken met hun vertegenwoordigers.

You must be Login