Persbericht

Eerste kieswijzer voor individuele kandidaten gelanceerd in Nijmegen

Waar de traditionele Kieswijzers ‘alleen’ advies geven over welke partij je moet kiezen, helpt de Kiesmenser je om de juiste kandidaat te vinden. Deze kieswijzer wordt gelanceerd voor de Nijmeegse gemeenteraadsverkiezingen. Kiezers kunnen op basis van verschillende criteria (bijv. woonplaats, opleidingsniveau, politieke waarden, politieke ervaring, jaren actief, etc.) maar liefst 376 kandidaten filteren om de kandidaat te vinden die bij past bij de Nijmeegse kiezer.

 

 

 

 

 

 

We stemmen op mensen, niet op partijen

Kiesmenser helpt kiezers de grote hoeveelheid kandidaten te filteren op basis van verscheidene filters. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om op basis van wat zij belangrijk vinden de hoeveelheid kandidaten te verkleinen tot een behapbaar aantal.

Het speelveld wordt op deze manier voor iedereen gelijk. De eerste op de lijst krijgt niet automatisch alle stemmen en de partij met het grootste budget ook niet. Iedereen is op hetzelfde platform met dezelfde tools te vinden.

“De kiezer heeft recht op informatie over álle kandidaten, maar heeft niet de tijd om 376 kandidaten door te spitten. Kiesmenser helpt om die hoeveelheid te verkleinen tot een behapbaar aantal.”  – Shad Raouf, oprichter.

Kandidaten vullen zelf hun informatie in

De top 10 à 20 van elke partij zijn door Shad Raouf ingevoerd op basis van de partijwebsites en online vrij beschikbare informatie. Maar elke kandidaat heeft de mogelijkheid om zijn/haar profiel in te vullen. Een handige badge geeft aan welke kandidaten hun informatie hebben bevestigd en welke nog niet. Er is contact met alle fracties gelegd en dagelijks vragen nieuwe kandidaten een account aan om hun profiel aan te vullen.

— EINDE PERSBERICHT –

Meer informatie bij Shad Raouf:

shad [@] kiesmenser.nl

You must be Login